Prosjekter

Forum Scene

Rehabiliering av kulturhus

I to år har Brødrene Ulveseth AS renovert og bygget på ærverdige Forum Scene.

Forum er et av Bergens arkitektoniske kunstverk og har en sentral plass i mange bergenseres hjerter. Forum er et av bergensarkitekten Ole Landmarks’ hovedverk, og ble i 2004 kåret til et av Vestlandets 10 underverk.

Bygget som i 60 år har vært kino, fremstår i dag som et topp moderne kulturhus.

Brødrene Ulveseth har vært totalentreprenør på arbeidet som nå er gjennomført.

Hovedsal og entré er ført tilbake til den opprinnelige stilen fra åpningen. Videre er det gravd ut ny sal under eksiterende amfi samt nytt areal i nybygg mot bakgården.Bygget er i dag totalt ca 2.200 kvm fordelt på 6 ulike saler, entre, cafe `området samt romslige backstagearealer.

Kombinert med større hovedscene, flere saler og toppspekkede tekniske løsninger for lyd, lys og bilde, vil nye Forum Scene nå kunne sette en ny standard for kultur- og konsertarenaer i Norge.

Det har vært et kjekt prosjekt å være med på, men det er klart at det er ekstra utfordrende å jobbe med et slikt bygg. Bygget er fredet, vi har hatt liten riggplass og trang bakgate for levering av materiell har gjort at vi har måtte planlagt alt ned til minste detalj, sier prosjektleder i Brødrene Ulveseth Runar Froestad. I vår bransje er vi vant til at utfordringer kan oppstå underveis i prosjektet, men i dette tilfelles har vi også oppdaget et nytt rom i byggeperioden, og det er litt spesielt avslutter Froestad.

Brødrene Ulveseth vil anbefale at du igjen besøker dette ærverdige bygget. Du vil garantert kjenne deg igjen fra gode gamle dager.

Brødrene Ulveseth er stolt av ferdig resultat og gratulere byggherre og Bergens befolkning med nytt kulturhus. Takk for oppdraget!

  • Kunde: Forum
  • Ferdigstilt: February 2019
  • Type: Rehabilitering - Næring
  • Budsjett: 55 000 000 + mva