Prosjekter

Johannessenteret

Total rehabilitering av eksisterende bygg samt tilbygg

Brødrene Ulveseth har totalrehabilitert og bygget ut Johannessenteret på Møhlenpris i Bergen slik at det nå rommer 41 omsorgsleiligheter.

Byggherre er den diakonale stiftelsen St. Johanneshjemmet. Artec laget forprosjektet, mens Holon Arkitekter tegnet endelige løsninger. Brødrene Ulveseth har utført arbeidet i en totalentreprise. Samlet areal er på 6.020 kvadratmeter (rehabilitering 2.455 kvadratmeter og nybygg 3.565 kvadratmeter). Entreprisekostnad er på 148 millioner kroner uten merverdiavgift. Byggestart var i november 2018 og prosjektet ble ferdigstilt i november i 2020.

Leilighetene har stue med kjøkkenkrok, soverom, stort bad og en bod. Badet er egnet for bevegelseshemmede beboere. Det er lagt opp føringsvei for skinne i taket fra soverom og til badet. Benk på kjøkkenet kan heves/senkes.

Utfordrene grunnarbeid:

Vi måtte lage en ti meter høy fjellskjæring kun 40 centimeter fra en eksisterende teglsteinsmur, gjennomført med sømboring, og vi måtte ta ut fjellmasser slik at det eksisterende bygget fikk full kjeller. Lave etasjehøyder ga utfordringer for føringer for teknisk fag.

“Vi er fantastisk godt fornøyd. Det er blitt et praktbygg og bidrar til oppgradering av hele området. Jeg må få si at Brødrene Ulveseth har gjort en flott jobb, spesielt synes jeg at sømboringen er utrolig flott utført uten noen skader eller setninger. Samarbeidet med Brødrene Ulveseth har vært enestående” sier byggherrerepresentant Jan Sverre Stray

Les mer på bygg.no

  • Kunde: Stiftelsen St. Johanneshjemmet
  • Ferdigstilt: December 2020
  • Type: Totalentreprise
  • Budsjett: Ca 150 millioner + mva
  • Arkitekt: Artec