Prosjekter

Krohnen

Nytt næringsbygg for GC Rieber Eiendom!

Sommeren 2022 var det oppstart på “Krohnen” for GC Rieber Eiendom

«Krohnen kommer til å bli vårt mest bærekraftige bygg – lokalisert sentralt i innovasjonsdistriktet Solheimsviken»

Tor Instanes -Adm.dir. GC Rieber Eiendom

Brødrene Ulveseth har som hovedbedrift utført rigg, grunn- og betong entreprisen på Kontorbygget Krohnen. Vi har spuntet, sprenget og gravd ut tomten før vi støpte kjelleren midt i Solheimsviken.

Dette var en spesiell betongjobb ettersom byggherren som en av Bergens fremste innenfor miljøvennlig utbygging og ønsket en betongresept som heter Lavkarbon Ekstrem. Denne har 63% lavere Co2 avtrykk enn normal betong som blant annet skyldes at flyveasken i sementen er erstattet av slagg, et restmateriale fra metallproduksjon. I samarbeid med Doka vil vi overvåke temperaturen i betongen trådløst under herdeprosessen, for å ha kontroll på avforskalingen. Bygget er det andre i Bergen som oppnår BREEAM Outstanding, og det første nøringsbygget som er blit NOLL CO" sertifisert.

Her er det kun brukt biodiesel på alle gravemaskinene våre og det ble for første i Bergen brukt elektrisk kompressor til rørspunten.. Resten av prosjektet er utført i massivtre.

Bygget ligger strategisk plassert i et dynamisk og spennende miljø - midt i innovasjonsdistriktet i Solheimsviken. Med naboer som DNB, StartupLab, BKK og andre store aktører er dette et voksende og inspirerende område.

Bygget vil huse totalt ca. 300 arbeidsplasser og en spennende personalrestaurant i første etasje.

Byggherren sin hjemeside:

  • Kunde: GC Rieber Eiendom
  • Ferdigstilt: September 2023
  • Type: Nybygg - Næring