Prosjekter

Nygårdsgaten 5

Totalt ombygging og rehabilitering av Nygårdsgaten 5

Det meste er mulig å ta vare på, men gjenbruksprosjekt blir ofte noe dyrere. Vi jublet derfor da vi fikk tildelt oppdraget fra byggherre Universitet i Bergen, der bestillingen var: «Mest mulig av det gamle BT-bygget skal gjenbrukes, inkludert vinduer, rekkverk, interiør, kunst og betong.»

🍀 DNB stiller med grønne lån til prosjektet. UiB anslår at oppussingen vil koste en halv milliard kroner, og mye av bygningsmassen skal gjenbrukes.

🍀 Yttervinduene har vi tatt vare på og brukt som innvendig glassvegg i et lagerbygg.

🍀 Vi utfører godt over halvparten av entreprisen sammen med gode samarbeidspartnere. For oss er dette et drømmeprosjekt.

– Gjenbruk er en viktig nøkkel i det grønne skiftet. Hvis vi skal ha en bærekraftig utvikling, må vi bygge slik kompetanse, sier Inger Kristin Ulveseth, administrerende direktør, til Bergensavisen.

Det gamle trykkeriet blir erstattet med ny storsal. Her skal vi pynte veggene med gamle kunstverk, som tidligere befant seg i byggets trappegang. De er skåret ut og tatt vare på.

Bygget blir innflytningsklart sommeren 2023 og 480 universitetsansatte får kontorplass her. Det kommer til å bli råfint! ⭐️

  • Kunde: Universitet i Bergen
  • Ferdigstilt: June 2023
  • Type: Totalentreprise
  • Arkitekt: Artec